Ny kajak fik navnet Jensen

24. april 2016 Slået fra Af Jan Christensen
IMG_2539

Ringsted Kajakklubs seneste kajak er doneret af Bjarne Jensens Fond. Det var Nicoline Marott Hansen, Amalie Skriver og Emma Hartvig, der i fællesskab navngav den nye kajak “Jensen”.

Ringsted Kajakklub tog i lørdags hul på klubbens fjerde sæson med standerhejsning ved Haraldsted sø. Kajakkerne var kørt til søen på kajakklubbens trailere, og klubben havde lånt Ringsted Sportsfiskerforenings hus på dagen.

Det blev perfekt vejr til standerhejsningen, da kajakroerne mellem slud og blæst akkurat fik et par timer med høj solskin og en blikstille sø.

Omkring 25 var mødt frem til sæsonstarten og klubbens formand sagde i standerhejsningstalen, at medlemmerne efter en aktiv vintersæson med styrketræning, romaskiner og svømning nu endelig kan tage hul på en ny sæson udendørs.

– Der har været livlig aktivitet for store og små vinteren igennem. Man er blevet dygtigere, stærkere og er kommet i endnu bedre form, sagde formanden.

– Vi har været med nogle af ungdomsroerne på træningsamling i Maribo to gange siden nytår. Roerne har bl.a. været trænet af Emma Aastrand Jørgensen, der er udtaget til OL i Rio. Det har været god inspiration.

– Man kan i Ringsted Kajakklub træne og blive rigtig dygtig og gå efter medaljer, eller man kan bare glæde sig over motionen og over de mange gode naturoplevelser, kajakroningen kan give. Det hele er en del af de tilbud, Ringsted Kajakklub har til medlemmerne, sagde formanden.

– Vi har længe glædet os til atter at komme på vandet, og opleve de dejlige ture og aftener på Haraldsted sø med masser af indtryk fra søen, skoven og dyrelivet. Bestyrelsen glæder sig også til de nye rammer, vi får ved dæmningen her i løbet af få uger, sagde han.

– Om kort tid ankommer en bådhuscontainer til området ved søen, og den skal stå på p-parkeringspladsen frem til februar 2017. Herefter kender vi endnu ikke de rammer, der bliver for klubbens bådehus.

– Ting tager tid, og nogen gange kunne man godt sige, at det tager alt for lang tid. Sådan har bestyrelsen ihvertfald haft det omkring kajakklubbens faciliteter ved Haraldsted sø efter kommunens overtagelse af søen.

Bestyrelsen arbejder fortsat på at skabe de bedst mulige rammer for klubbens aktiviteter. I dag kan vi derfor døbe endnu en ny kajak takket være en donation fra Bjarne Jensens Fond, sagde formanden.

– Bjarne var en af grundlæggerne af af virksomheden Glunz & Jensen, og som privatperson var han vild med naturen. Bjarne var spejder, og det er mit overbevisning, at han ville have glædet sig over de muligheder, hans hjælpefond nu giver vores yngste kajakroere, sagde Jan Christensen.

11-årige Villas Hartvig tog herefter første tur i den nye kajak på søen.